Rome kortingskaarten

Als je een stedentrip naar Rome maakt dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk zien en doen tegen zo weinig mogelijk geld. Daarom zijn de speciale toeristenkaarten zo handig, waarbij je voor een vast bedrag gratis toegang krijgt tot musea en attracties. Vaak zit er ook een vorm van vervoer inbegrepen zoals een hop-on-hop-off bus of gebruik van openbaar vervoer. Het meest verkocht wordt de Roma Pass, maar ook de Rome City Pass begint aardig populair te worden omdat daar geen tijdslimiet aan zit en de transfer van en naar de luchthaven inbegrepen is.

Hieronder hebben we de eigenschappen van een aantal Rome kortingskaarten op een rijtje gezet.

Rome Tourist Card

De voordelige Rome Tourist Card is een echte aanrader als je Rome gaat bezoeken. Je schaft hiermee in één keer toegang tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Rome aan. Waar mogelijk kies je meteen de data en eventuele tijdvakken voor populaire attracties zoals het Colosseum. Je kunt de tickets van de Rome Tourist Card mobiel opslaan. Je hoeft geen losse entreetickets mee te nemen.

Dit is inbegrepen in de Rome Tourist Card:

✅ skip the line toegang tot het Colosseum, Forum Romanum en het Palatijn

✅ skip the line toegang tot het Vaticaan Museum & Sixtijnse Kapel

✅ snelle toegang tot het St. Pieter Basiliek

✅ een geweldige mobiele app over Rome met alle leuke weetjes en ingesproken feitjes over de stad

✅ 10% korting op andere attracties in Rome

De Rome Tourist Card is een exclusief product van Tiqets.com, de marktleider op het gebied van city passes. De Rome Tourist Card is alleen via internet te koop:

Bekijk en boek de Rome Tourist Card

Rome OV-kaart

Met de ROME OPENBAAR VERVOER KAART (ATAC) kun je 48 of 72 uur gratis reizen met de bus, tram en metro in Rome. Dit is vanwege de lage kosten en het grote gemak de best verkochte kaart voor Rome. Het grote voordeel van deze officiële Rome OV-kaart is dat deze gratis per fietskoerier bij de accommodatie geleverd wordt. Hij kan daar al klaarliggen voor aankomst in Rome.

Bekijk alle informatie en koop de Rome OV-kaart direct online

Roma Pass

De Roma Pass is een voordeelkaart die speciaal voor toeristen bedoeld is. Met deze 2 of 3-daagse kaart krijg je voor eenmalig vast bedrag gratis toegang of kortingen tot de belangrijkste attracties en bezienswaardigheden in Rome, inclusief het Colosseum, het Forum Romanum, Villa Borghese en de vele musea die de stad telt. Daarnaast mag je binnen de geldigheid van de kaart onbeperkt gebruikmaken van het openbaar vervoer in Rome.
Je kunt de Roma Pass vooraf via internet kopen.

Omnia Card Vaticaan & Rome

De Omnia Card is een uitgebreidere versie van de Roma Card. Je hebt gedurende de geldigheid van je kaart (één of drie dagen) recht op gratis en onbeperkt gebruik van het openbaar vervoer in Rome. Ook mag je de Roma Cristiana Open Bus (hop-on hop-off) onbeperkt gebruiken. Bij deze toeristenbus zit een audioguide inbegrepen.

Met de Omnia Card heb je recht op gratis skip-the-line toegang tot:
– de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel
– de Sint-Pietersbasiliek
– de Basiliek Sint-Jan van Lateranen (San Giovanni in Laterano)
– de Gevangenis van Sint-Pieter (Carcere di San Pietro)
– bij de 72-uurskaart: gratis toegang tot twee andere musea en bezienswaardigheden naar keuze zoals het Colosseum, de Borghese galerie, het Nationale Museum van Castel San Angelo. Bezoek je er meer dan twee? Bij de andere plekken krijg je dan 50% korting.

Bekijk alle informatie over de Omnia Card en reserveer meteen online.

Vaticaan Pass

De voordelige Vaticaan Pass is een echte aanrader als je Vaticaanstad gaat bezoeken. Je schaft hiermee in één keer toegang tot de belangrijkste bezienswaardigheden van het Vaticaan aan. Waar mogelijk kies je meteen de data en eventuele tijdvakken voor populaire attracties zoals voor het St. Pieter Basiliek. Je kunt de tickets van de Vaticaan Pass mobiel opslaan. Je hoeft geen losse entreetickets mee te nemen.

Dit is inbegrepen in de Vaticaan Pass:

✅ skip the line toegang tot het Vaticaan Museum & Sixtijnse Kapel

✅ snelle toegang tot het St. Pieter

✅ een geweldige mobiele app over Rome met alle leuke weetjes en ingesproken feitjes over de stad

✅ 10% korting op andere attracties in Rome

De Vaticaan Pass is een exclusief product van Tiqets.com, de marktleider op het gebied van city passes. De Vaticaan Pass is alleen via internet te koop:

Bekijk en boek de Vaticaan Pass