Rome kortingskaarten

Als je een stedentrip naar Rome maakt dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk zien en doen tegen zo weinig mogelijk geld. Daarom zijn de speciale toeristenkaarten zo handig, waarbij je voor een vast bedrag gratis toegang krijgt tot musea en attracties. Vaak zit er ook een vorm van vervoer inbegrepen zoals een hop-on-hop-off bus of gebruik van openbaar vervoer. Het meest verkocht wordt de Roma Pass, maar ook de Rome City Pass begint aardig populair te worden omdat daar geen tijdslimiet aan zit en de transfer van en naar de luchthaven inbegrepen is.

Hieronder hebben we de eigenschappen van een aantal Rome kortingskaarten op een rijtje gezet.

Rome OV-kaart

Met de ROME OPENBAAR VERVOER KAART (ATAC) kun je 48 of 72 uur gratis reizen met de bus, tram en metro in Rome. Dit is vanwege de lage kosten en het grote gemak de best verkochte kaart voor Rome. Het grote voordeel van deze officiële Rome OV-kaart is dat deze gratis per fietskoerier bij de accommodatie geleverd wordt. Hij kan daar al klaarliggen voor aankomst in Rome.

Bekijk alle informatie en koop de Rome OV-kaart direct online

Rome City Pass

De Rome City Pass is speciaal door ticketspecialist Ticketbar ontwikkeld op basis van de wensen van hun klanten. De belangrijkste ingrediënten voor een bezoek aan Rome zitten er in:
– gratis skip-the-line tickets voor de St. Pieters basiliek in Rome
– gratis skip-the-line tickets voor het Colosseum
– gratis dagticket voor de hop-on-hop-off bus
– gratis airport transfer (retour) van/naar luchthaven Ciampino of Fiumicino
– 20% korting op groot aantal musea en attracties
Je kunt de Rome City Pass alleen maar via internet kopen.

Let op: omdat er een limiet van 3000 bezoekers tegelijkertijd in het Colosseum is, moet er een tijdslot gekozen worden waarbinnen het Colosseum bezocht gaat worden. Dit geldt ook voor de losse tickets.

Door enorme drukte zijn de Rome City Passes met toegang tot het Colosseum uitverkocht voor de komende paar weken. Als je verder vooruit boekt kun je deze Rome City Pass wel aanschaffen.
Anders heeft TicketBar een goed alternatief: de Rome City Pass met toegang tot de Sixtijnse Kapel en de Vaticaanse Musea.

Deze alternatieve Rome City Pass is ook alleen maar via internet te koop.

Meer info over de Rome City Pass inclusief Vaticaanse Musea en Sixtijnse kapelRoma Pass

De Roma Pass is een voordeelkaart die speciaal voor toeristen bedoeld is. Met deze 2 of 3-daagse kaart krijg je voor eenmalig vast bedrag gratis toegang of kortingen tot de belangrijkste attracties en bezienswaardigheden in Rome, inclusief het Colosseum, het Forum Romanum, Villa Borghese en de vele musea die de stad telt. Daarnaast mag je binnen de geldigheid van de kaart onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer in Rome.
Je kunt de Roma Pass vooraf via internet kopen.

Omnia Card Vaticaan & Rome

De Omnia Card is een uitgebreidere versie van de Roma Card. Je hebt gedurende de geldigheid van je kaart (één of drie dagen) recht op gratis en onbeperkt gebruik van het openbaar vervoer in Rome. Ook mag je de Roma Cristiana Open Bus (hop-on hop-off) onbeperkt gebruiken. Bij deze toeristenbus zit een audioguide inbegrepen.

Met de Omnia Card heb je recht op gratis skip-the-line toegang tot:
– de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel
– de Sint-Pietersbasiliek
– de Basiliek Sint-Jan van Lateranen (San Giovanni in Laterano)
– de Gevangenis van Sint-Pieter (Carcere di San Pietro)
– bij de 72-uurskaart: gratis toegang tot twee andere musea en bezienswaardigheden naar keuze zoals het Colosseum, de Borghese galerie, het Nationale Museum van Castel San Angelo. Bezoek je er meer dan twee? Bij de andere plekken krijg je dan 50% korting.

Bekijk alle informatie over de Omnia Card en reserveer meteen online.

Reiskaart Rome & Vaticaan

Met deze reiskaart kun je gratis gebruik maken van de Sightseeing Hop on Hop off bus en van het reguliere openbaar vervoer. De hop-on-hop-off bus is een totale tour van 1,5 uur met een dubbeldekker toeristenbus die langs de populaire bezienswaardigheden en attracties rijdt. Er wordt bij 11 haltes gestopt waar je onbeperkt in en uit kunt stappen gedurende de geldigheid van de kaart (1 of 3 dagen). Tijdens de busrit is er een audioguide beschikbaar in 8 talen.
Je mag ook gebruik maken van alle bussen, metro’s, trams en treinen binnen Rome. Kinderen tot en met 9 jaar reizen helemaal gratis. Je moet voor hen wel de gratis kaart mee bestellen.
Bij de Reiskaart Rome & Vaticaan zijn géén entree of skip-the-line tickets tot bezienswaardigheden inbegrepen. Deze kaart richt zich alleen op het transport binnen Rome.
Meer info en direct online kopen kan hier

Rome OV-kaart met transfer vanaf luchthaven

Een populaire kaart voor Rome is de Rome OV-kaart met transfer vanaf luchthaven. Dit is een ideale pas voor wie gebruik wil maken van het reguliere openbaar vervoer (metro, tram, bus en lokale treinen) en wie ook nog vanaf de luchthaven naar de stad wil reizen. Met de transfer van luchthaven Rome Ciampino kun je naar treinstation Rome Centraal reizen en van daaruit kun je indien nodig met bus, tram of metro doorreizen naar je eindbestemming binnen Rome.

De Rome Openbaar Vervoer-kaart met luchthaventransfer is te koop met een geldigheid van 72 uur. Die 72 uur gaan in op het moment dat je het openbaar vervoer in de stad voor het eerst gebruikt, dus niet vanaf het moment dat je de luchthaventransfer gebruikt.

Meer info over de Rome OV-kaart met luchthaventransfer