Rome kortingskaarten

Als je een stedentrip naar Rome maakt dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk zien en doen tegen zo weinig mogelijk geld. Daarom zijn de speciale toeristenkaarten zo handig, waarbij je voor een vast bedrag gratis toegang krijgt tot musea en attracties. Vaak zit er ook een vorm van vervoer inbegrepen zoals een hop-on-hop-off bus of gebruik van openbaar vervoer. Het meest verkocht wordt de Roma Pass, maar ook de Rome City Pass begint aardig populair te worden omdat daar geen tijdslimiet aan zit en de transfer van en naar de luchthaven inbegrepen is.

Hieronder hebben we de eigenschappen van een aantal Rome kortingskaarten op een rijtje gezet.

Rome City Pass

De Rome City Pass is speciaal door ticketspecialist Ticketbar ontwikkeld op basis van de wensen van hun klanten. De belangrijkste ingrediënten voor een bezoek aan Rome zitten er in:
– gratis skip-the-line tickets voor de St. Pieters basiliek in Rome
– gratis skip-the-line tickets voor het Colosseum
– gratis dagticket voor de hop-on-hop-off bus
– gratis airport transfer (retour) van/naar luchthaven Ciampino of Fiumicino
– 20% korting op groot aantal musea en attracties
Je kunt de Roma City Pass alleen maar via internet kopen.

Roma Pass

De Roma Pass is een voordeelkaart die speciaal voor toeristen bedoeld is. Met deze 2 of 3-daagse kaart krijg je voor eenmalig vast bedrag gratis toegang of kortingen tot de belangrijkste attracties en bezienswaardigheden in Rome, inclusief het Colosseum, het Forum Romanum, Villa Borghese en de vele musea die de stad telt. Daarnaast mag je binnen de geldigheid van de kaart onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer in Rome.
Je kunt de Roma Pass vooraf via internet kopen.

Omnia Card Vaticaan & Rome

De Omnia Card is een uitgebreidere versie van de Roma Card. Je hebt gedurende de geldigheid van je kaart (één of drie dagen) recht op gratis en onbeperkt gebruik van het openbaar vervoer in Rome. Ook mag je de Roma Cristiana Open Bus (hop-on hop-off) onbeperkt gebruiken. Bij deze toeristenbus zit een audioguide inbegrepen.

Met de Omnia Card heb je recht op gratis skip-the-line toegang tot:
– de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel
– de Sint-Pietersbasiliek
– de Basiliek Sint-Jan van Lateranen (San Giovanni in Laterano)
– de Gevangenis van Sint-Pieter (Carcere di San Pietro)
– bij de 72-uurskaart: gratis toegang tot twee andere musea en bezienswaardigheden naar keuze zoals het Colosseum, de Borghese galerie, het Nationale Museum van Castel San Angelo. Bezoek je er meer dan twee? Bij de andere plekken krijg je dan 50% korting.

Bekijk alle informatie over de Omnia Card en reserveer meteen online.

Reiskaart Rome & Vaticaan

Met deze reiskaart kun je gratis gebruik maken van de Sightseeing Hop on Hop off bus en van het reguliere openbaar vervoer. De hop-on-hop-off bus is een totale tour van 1,5 uur met een dubbeldekker toeristenbus die langs de populaire bezienswaardigheden en attracties rijdt. Er wordt bij 11 haltes gestopt waar je onbeperkt in en uit kunt stappen gedurende de geldigheid van de kaart (1 of 3 dagen). Tijdens de busrit is er een audioguide beschikbaar in 8 talen.
Je mag ook gebruik maken van alle bussen, metro’s, trams en treinen binnen Rome. Kinderen tot en met 9 jaar reizen helemaal gratis. Je moet voor hen wel de gratis kaart meebestellen.
Bij de Reiskaart Rome & Vaticaan zijn géén entree of skip-the-line tickets tot bezienswaardigheden inbegrepen. Deze kaart richt zich alleen op het transport binnen Rome.
Meer info en direct online kopen kan hier.