Regel je Rome toegangskaartjes vooraf

Wat op vakantie een tegenvaller kan zijn is als je veel tijd kwijt bent in wachtrijen of als je een bezienswaardigheid of museum dat je wilt bezoeken zelfs niet kunt bezoeken omdat je niet vooraf je tickets geregeld hebt. Het is helemaal zonde als het om een bezienswaardigheid, museum of attractie die je heel graag had willen bezoeken. Gelukkig is het tegenwoordig vrij eenvoudig om vooraf je kaartjes alvast via internet te reserveren. Steeds vaker kan dat zelfs met elektronische tickets die je op je smartphone op kunt slaan en ter plaatse bij de kassa kunt gebruiken. Soms moet je nog uitgeprinte tickets meenemen, maar ook dat moet zelden een probleem zijn.

Wie slim is boekt zijn/haar entreetickets voor Rome ruim van tevoren. Dat kan via veel gebruikte websites zoals GetYourGuide en Tiqets. Hoe langer je vooraf de reservering maakt, des te groter de kans is dat er tickets beschikbaar zijn voor de data en tijden die jou het beste uitkomen. Zeker voor de belangrijkste hoogtepunten van Rome is op tijd reserveren eigenlijk een must. Op die manier voorkom je teleurstellingen. Bij sommige attracties is er een maximumaantal bezoekers per uur. Zeker in dat geval moet je eigenlijk wel vooraf je kaartjes geregeld hebben.

Op sommige plekken kunnen de wachttijden wel oplopen naar 3 tot 4 uur als je ter plaatse nog aan moet sluiten bij de rijen voor de kassa. Met de zogenaamde ‘skip-the-lines’-tickets ontloop je deze wachtrijen. Bij sommige attracties heb je nog wel een relatie korte wachttijd omdat er veiligheidscontroles zijn waar iedereen doorheen moet.

Op deze pagina hebben we een aantal hoogtepunten op een rijtje gezet waarbij het vooraf reserveren van tickets aan te raden of noodzakelijk is. Per bezienswaardigheid of attractie verwijzen we naar de websites waar je de kaartjes kunt kopen.

Het Colosseum

De absolute topbezienswaardigheid van Rome is het Colosseum, dat tot de zeven moderne wereldwonderen gerekend wordt. Vrijwel iedereen die Rome bezoekt gaat ook naar het Colosseum. Tickets voor het Colosseum zijn altijd in combinatie met toegang tot het er tegenover gelegen Forum Romanum en de Palatijnse heuvel. Hiermee bezoek je in één klap de belangrijkste overblijfselen in Rome die uit het tijdperk van het oude Romeinse rijk stammen.

De rijen voor de kassa bij het Colosseum kunnen lang zijn. Tijdens de drukste dagen zijn de wachtrijen zelfs erg lang, vooral in de ochtend. Door vooraf je skip-the-line tickets voor het Colosseum te kopen kun je hier vrijwel meteen naar binnen.

Reserveer Colosseum tickets bij tiqets.com
Reserveer Colosseum tickets bij GetYourGuide

Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel

Een andere topper in Rome is Vaticaanstad en dan met name de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel. Bekijk de kunstwerken die de Rooms-katholieke kerk in de loop der eeuwen verzameld en geroofd heeft van plekken over de hele wereld. Bewonder de Sixtijnse Kapel
waar je de wereldberoemde fresco’s van de Italiaanse kunstenaar Michelangelo kunt aanschouwen.

Dagelijks zijn er duizenden mensen die de Vaticaanse Musea bezoeken. Wie geen ticket vooraf aangeschaft heeft die kan vrijwel zeker aansluiten in een lange rij met mensen die dat ook niet gedaan heeft. Wie wel tickets aangeschaft heeft die vermijdt de langste wachtrijen. Er moet nog wel even bij de rij voor de veiligheidscontroles aangesloten worden. Die vallen over het algemeen wel mee.

Reserveer tickets voor de Vaticaanse Musea bij tiqets.com
Reserveer tickets voor de Vaticaanse Musea bij GetYourGuide

Een enorme wachtrij om de Vaticaanse musea te bezoeken.

Galleria Borghese

Om de kunstcollectie van de familie Borghese te mogen aanschouwen moet je vooraf je tickets gekocht hebben. Op de dag zelf naar de kassa gaan en kaartjes kopen is vrijwel onmogelijk. Soms moet je zelfs meer dan een maand vooraf reserveren. Sommige partijen hebben nog wel tickets beschikbaar waarbij je op korte termijn (binnen een dag of een paar dagen) naar binnen kunt. Per ticket mag je twee uur in het museum doorbrengen binnen het gereserveerde tijdslot.

Reserveer Galleria Borghese tickets bij GetYourGuide
Reserveer Galleria Borghese tickets bij tiqets.com

Castel Sant' Angelo

Een vierde bezienswaardigheid waarvoor het raadzaam kan zijn om vooraf tickets te kopen is de Engelenburcht (Castel Sant’ Angelo). Voor dit monument is het waarschijnlijk wat minder urgent dan voor de hierboven beschreven bezienswaardigheden, maar als je toch zeker weet dat je Castel Sant’ Angelo wilt bezoeken, waarom zou je het jezelf dan niet gemakkelijk maken door je entreetickets alvast te regelen, waardoor je zo naar binnen kunt?

Reserveer tickets voor Castel Sant’ Angelo bij GetYourGuide
Reserveer tickets voor Castel Sant’ Angelo bij tiqets.com

Andere entreetickets

We hebben hierboven de belangrijkste entreetickets genoemd die je eigenlijk vooraf zou moeten regelen. Er zijn echter veel meer kaartjes voor Rome beschikbaar. Zo kun je tickets voor het Sint Pieters, het Nationaal Museum van Rome of Villa Adriana vooraf kopen. Ook zijn er combinatietickets te koop met een audiogids of een rondleiding door een gids van vlees en bloed die je alles vertelt over de betreffende bezienswaardigheid.

Hieronder vind je gerenommeerde sites die allerlei tickets, speciale stadspassen en rondleidingen voor Rome verkopen:

Tiqets Rome
Get Your Guide Rome

Wachtrij om de Sint-Pieterskathedraal binnen te gaan.